Joulunajan kiisseli helposti ja vaivattomasti
21.12.2016, klo 10:10•Kommentteja 0
Maistuisiko luumu-rusinakiisseli riisipuuron kanssa tai vaikkapa vaniljarahkan lisukkeena. Kiisselin voi valmistaa helposti vaikkapa mikrossa tai tehosoittimella.
Perinteinen joulunajan luumu, -rusina tai sekahedelmäkiisseli on maistuvaa puuron kanssa ja hyvin kiisseli sopii täydentämään vaikkapa miedon vaniljarahkan makua. Kiisseliä voi tuunata taatelilla tai viikunalla ja eksoottisia ohjeita löytyy myös runsaasti netistä. Vahvaa ja täyteläistä kiisseliä voi aikuisten illanistujaisiin höystää myös vaikkapa rommilla tai liköörillä.
Valmista helposti mikrolla
Kaupoissa on joulunaikaan sesonkimakuina esimerkiksi luumu- ja luumu-rusinakeittoja litran tölkeissä. Herkullisen rahka- ja kiisselijälkiruoan valmistat näin: 5 dl esimerkiksi Valion luumu-rusinakiisseliä, 1 ½ rkl perunajauhoja ja 1 purkki maustettua rahkaa esimerkiksi luumu-kaneli tai vanilja.
Mittaa luumu-rusinakeitto ja perunajauhot teräskattilaan. Vatkaa hyvin sekaisin vispilällä. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kuplahtaa. Nosta levyltä. Anna jäähtyä. Annostele maustettua rahkaa pieniin jälkiruokamaljoihin.
Lusikoi päälle kiisseliä ja koristele vaikkapa suklaahipulla tai ananaskirsikoilla.
Jos haluat lisämakua kiisseliin, niin tehosekoittimella voi hienontaa kätevästi kuivattuja taateleita ja viikunoita. Kuivattuja ja hienonnettuja hedelmiä voi käyttää mainiosti myös esimerkiksi joulunajan muffinseissa ja mukavaa vaihtelua saa vaikkapa lisäämällä joukkoon kuivattua appelsiinirouhetta.
MIKROLLA KÄTEVÄSTI:
Myös mikrossa on helppo valmistaa kiisseli, mutta ”vartioi” silloin mikroa tarkasti. Kuumenna 2 dl Valio luumu-rusinakeittoa 2 min täysteholla. Sekoita. Jatka kuumennusta puoli-/haudutusteholla noin 6 min. Jäähdytä. HUOM! Valitse mikronkestävä, tilava lautanen tai kulho, ettei keitto kiehu yli.
(Ohje Valio)