Soppaa ja sosetta
25.09.2014, klo 08:00•Kommentteja 0
Kukapa ei haluaisi välillä hyvää keittoa, smoothieta tai hilloketta. Kun ne vielä valmistuvat lähes itsestään, on aina keittopäivä.
Uusiin kodinkoneisiin suhtautuu usein epäillen. Sama epäily nousi pintaan, kun kuulin Philips SoupMakerista. Mihin sitä tarvitaan. Soppaa saa muutenkin.
Nyt kun soppakonetta on kokeillut, ei laitteesta helpolla luovu. Parasta on vaivattomuus. Keittoa, smoothieta ja hilloketta syntyy vaivatta. Keiton voi valita pureskeltavana tai sosekeittona. Molemmat keitot onnistuvat SoupMakerilla hyvin. Sosekeitoista tulee tasaisia ja kuohkeita, ilman sattumia.
Aikaa itselle
Sen ajan kun ennen käytti keittiössä kattilan hämmentämiseen, voi nyt käyttää muuhun. Kun ainekset on pilkottu ja lisätty nesteen kanssa SoupMakerin kannuun, riittää napin painallus. Laite keittää ja soseuttaa itsekseen.
Keitot ovat valmiita noin 20 minuutissa. Laite ilmoittaa piippauksella, kun voi siirtyä nauttimaan höyryävää ja hyvää keittoa. Hilloketta syntyy vajaassa 15 minuutissa ja smoothieta kolmessa minuutissa.
Kompakti kokonaisuus
Laitteessa on neljä esiasetettua ohjelmaa ja manuaalinen ohjelmapainike. Esiasetetut ohjelmat riittävät lähes kaikkeen tekemiseen.
SoupMaker on kompakti kokonaisuus, jolle löytyy paikka keittiön pöydältä. Blenderin ja kattilan sekoitus näyttää vähän vedenkeittimeltä ja sillä valmistuu kerrallaan 12 desilitraa keittoa, joka riittää 2–4 henkilölle.
Koneen mukana tulee reseptikirja, jolla pääsee hyvin alkuun. Laitetta kannattaa kuitenkin käyttää soveltaen ja kehittää sille omat, terveelliset suosikkikeitot.
Purjokeitto
350 g purjoa
50 g perunaa
50 g sipulia
1 valkosipulin kynsi
7 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
pippuria ja suolaa maun mukaan
Kun kone on valmistanut keiton, lisää päälle esimerkiksi timjamia.
Kanakeitto
120 g porkkanaa
60 g sipulia
120 g maissia
300 g kanafilettä
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
pippuria ja suolaa maun mukaan
Keiton päälle voi lisätä esimerkiksi salviaa ja timjamia.
Kurkku-avokadokeitto
2 avokadoa
½ kurkku
3 dl vettä
½ limen mehu tai loraus sitruunamehua
suolaa maun mukaan
Keiton päälle voi lisätä esimerkiksi tuoretta minttua ja/tai korianteria sekä vuohenjuustoa muruina. 1 dl vähärasvaista jugurttia antaa lisämakua. Keitto jäähdytetään jääkaapissa ennen tarjoilua.
Teksti: Ari J. Vesa
Kuva: Philips