Tyhjiöpakkauslaitteella ruokahävikki kuriin
25.09.2017, klo 15:05•Kommentteja 0
Suomessa heitetään syömäkelpoista ruokaa roskiin 20–30 kiloa henkeä kohti vuodessa. Tyhjiöpakkauslaite pienentää kotitalouksien ruokahävikin, tyhjiöpakkaaminen jopa viisinkertaistaa ruoan säilyvyyden.
Kotitalouksien ruokahävikistä suurin osa tulee helposti nahistuvista tai pilaantuvista elintarvikkeista. Tutkimuksen mukaan eniten pois heitetään vihanneksia (19 %), kotiruokaa (18 %), maitotuotteita (17 %), hedelmiä ja marjoja (13 %) sekä leipää ja viljatuotteita (13 %). Elintarvikkeiden ravintoarvon, koostumuksen, maun ja laadun heikkeneminen johtuu pakkauksessa olevasta hapesta. Poistamalla happi tyhjiöpakkauslaitteella elintarvikkeiden säilyvyys paranee huomattavasti.
Tyhjiöpakkaaminen myös nopeuttaa lihan ja kalan marinointia, sillä tyhjiöpaine avaa lihan ja kalan huokoset ja marinadi imeytyy elintarvikkeisiin nopeammin.
Marjastajat, sienestäjät ja metsästäjät saavat luonnon antimet säilöön tuoreina vaikkapa jo mökillä. Esimerkiksi tuoreet mustikat säilyvät tyhjiöpakattuna jääkaapissa kaksi viikkoa.
Kotikäytössä tyhjiöpakkaamisesta on myös hyötyä pakastuksessa. Säilyvyyden paranemisen lisäksi tilansäästö on huomattava esimerkiksi pakasterasioihin verrattuna.
Tyhjiöpakkauslaite Design 48040 on erinomainen apuväline kalan, riistan ja muiden luonnonantimien säilömisessä. Laite nopeuttaa kalan graavaamista mausteiden imeytyessä tyhjiöpakattuna kalaan huomattavasti nopeammin.
Lisäksi tyhjiöpakkaaminen soveltuu mainiosti kuivattujen tuotteiden kuten kahvin, teen ja mausteiden säilytykseen. Ilmatiivis pakkaus säilyttää aromit.
Lisätietoja: www.idelux.fi