Monipuolinen ja maistuva kukkakaali-kikhernepaistos
06.08.2018, klo 11:05•Kommentteja 0
Syksyn kasviksista saa maistuvaa ruokaa moneen makuun lisäämällä mukaan esimerkiksi kikherneitä ja nyhtökauraa sekä maustamalla hyvin. Ruoka on samalla täyttävää, ravinnerikasta ja kuitenkin kevyttä.
Syksyn juurekset, kasvikset ja yrtit kannattaa hyödyntää tuoreeltaan terveellisenä ja täyttävänä ruokana. Yhdistämällä kukka- ja parsakaalin, purjon sekä sipulin saa täyttävän ja ravitsevan aterian helposti.
Samalla kasvisten määrä ruokavaliossa kasvaa ja saa mukavaa vaihtelua perunalle sekä pastalle. Ravinnerikkaampi ruokavalio näkyy myös nopeasti hyvänä olona.
Uuniin muhimaan
Kukkakaali-parsakaali-purjo-nyhtökaura-kikhernepaistos mexicolaisittain maustettuna valmistuu vaivattomasti uunissa ja paistoksen valmistaminen käy keneltä tahansa. Valmiin paistoksen maukuja vahvistetaan vielä jugurtti-sinappi-yrttikastikkeella.
Tässä terveellisessä ruuassa ovat ravintoarvot kohdillaan. Ruuassa on proteiineja ja vähän höttöhiilareita.
Paistosta voi nauttia myös kylmänä ja ottaa sitä esimerkiksi seuraavana päivänä evääksi töihin. Näihin makuihin voi ihastua myös vannoutunut lihansyöjä.
Arin kasvispaistos
1 kukkakaali
1 parsakaali
1 purjo
2-3 varrellista sipulia
2-3 varrellista punasipulia
2 purkkia säilykekikherneitä
300 g nyhtökaura, party edition Mexico
suolaa
mustapippuria
4-6 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
valkosipulitahnaa
Kaada kikherneet siivilään ja valuta liemi pois. Kaada kikherneet uunivuoan pohjalle ja levitä päälle pieneksi pilkotut sipulit, pilko mukaan myös runsaasti sipulin vartta. Sekoita valkosipulitahna 4-6 lusikalliseen oliiviöljyä ja ripottele seos kikherneiden ja sipulin päälle. Ripottele päälle maun mukaan suolaa ja mustapippuria.
Lisää tämän jälkeen kikherneiden ja sipulin päälle nyhtökaura. Sekoita nyhtökauran mukana tullut mexico-mausteseos pariin lusikalliseen oliiviöljyä ja kaada se nyhtökauran päälle. Lisää sen jälkeen pieneksi paloiteltu purjo sekä kukka- ja parsakaali. Lorauta vielä kukka- ja parsakaalien päälle vähän oliiviöljyä.
Peitä uunivuoka foliolla ja laita vuoka uuniin. Paahda paistosta kiertoilmauunissa noin 35 minuuttia ja poista folio. Anna paistoksen vielä uunissa noin 10 minuuttia.
Paistoksen ollessa uunissa tee jugurtti-sinappikastike.
Jugurtti-sinappikastike
1 dl oliiviöljyä
6 rkl kreikkalaista jugurttia
1 dl pieneksi silputtua persiljaa
½ dl pieneksi silputtua basilikaa
4 isoa tl dijon-sinappia
4 isoa tl dijon-sinappia, jossa on sinapinsiemeniä
Sekoita kastikeainekset hyvin keskenään ja kaada uunista ulos otetun ruuan päälle.
Teksti ja kuvat: Ari J. Vesa