Talven hiustrendit valloittavat

24.11.2015, klo 14:11Kommentteja 0

Hiustrendeissä on näyttävä paluu 1960-luvulle. Talvikautta juhlistetaan säihkeellä ja kimalluksella, kertoo julkkiskampaajana tunnettu Pia Rasmussen.


Talvella hiukset helposti sähköistyvät. Tätä vähentää huuhdeltava antistaattinen hoitoaine.


Pikkujouluaika on parhaimmillaan. Kampaaja-maskeeraja Pia Rasmusssen kertoo, että asuissa on paljetteja ja nahkaa sekä nahkajäljitelmää. Musta väri on suosittua ja myös murrettuja ja luonnonsävyisiä värejä on paljon.

– Kampauksissa näkyy paljon lettejä ja punoksia ja vaikutteita on myös dramaattisesti huikeasta 1960-luvusta. Tupeerausta ja korkeutta saa olla hiuksissa ja kampaukset kruunataan hiuspannalla. Paljetteja ja nahkajäljitelmää näkyy myös talven trendikkäissä kampauksissa. Ja hiuskoruja.

Pia Rasmussen haaveili jo pikkutyttönä työstä kauneudenhoitoalalla.

– Kouluun lähtiessä oli tärkeää, että hiukseni olivat hyvin. Olin koulukiusattu lähes koko peruskouluni ajan ja luulen, että se on yksi syy ammatinvalintaani. Haluan tehdä hyviä ja kauniita asioita, tuottaa mielihyvää ja iloa ja tavata ihmisiä. 

Hän jatkaa, että kampaaja on työssään oman työnkuvan ohella myös paljon muutakin: uskottu kuuntelija, tuki ja olkapää.

Latvaraidat tulivat

– Hiuksissa näkyy vielä jonkin verran liukuvärjäyksiä, mutta latvaraidat ovat yhä suositumpia ja latvojen värierot ovat yhä lähempänä toisiaan.

Harmaat sävyt ja mattasävyt ovat suosittuja, kuten esimerkiksi "Granny hair". Eli hiukan ajan patinaa saa olla hiusten sävyissä.

– Kannattaa suosia pehmeitä ja lämpimiä sävyjä, jos haluaa ylläpitää väriä pidempään. Useilla meistä hiusten oma sävy taittaa ainakin aavistuksen verran kultaan ja väri puskee esiin myös värjätystä harmaasta.  

Pia Rasmussenin mukaan harmaita sävyjä voi ylläpitää violettipohjaisilla grey hair -shampoilla sekä sävyttävillä hoitoaineilla tai hiusnaamioilla. 

– Trendikkäät ja rohkeat ruusukulta-mansikkablondisävyt ovat myös huikeita ja luonnollisen ruskean sävyt ovat aina muodikkaita.

Pidempää polkkaa

– Leikkauksissa on viime aikoina nähty paljon polkkaa perinteisessä mutta myös vähän pidemmässä muodossa. Naisellisen pehmeät leikkaukset ovat suosittuja. Vahvoja muotoja on myös hieman rikottuna ja hyvin viimeisteltynä.

– Miesten hiustrendit suosivat lyhyttä, koneella taitavasti alaosista häivytettyä leikkausta. Päällisosa jätetään pitkäksi ja sen voi sitoa halutessa kiinni päälaelle tai kammata taakse esimerkiksi geelillä. Koneella rajattu jakaus on myös trendikäs, jos tykkää kammata hiukset hieman sivullepäin. Miesten hiuksissa suositaan luonnonläheisiä sävyjä ja mattasävyjä.

Pia Rasmussenin mukaan talvihiuksille ovat kosteuttavat tuotteet tärkeitä.

– Kuiva ilma ja lämpötilanvaihtelut kuivattavat hiuksia samoin kuin myös ihoa. Hiuksista haihtuu kosteutta. Hoitoainetta käytetään aina pesun jälkeen ja tarvittaessa tehohoitoa. Rentouttavan tehohoidon voi varata myös kampaajalta vaikkapa työpäivän päätteeksi.

Talvella hiukset helposti sähköistyvät. Tätä vähentää huuhdeltava antistaattinen hoitoaine. 

– Lisäksi on hiuksiin jätettäviä hoitoaineita tai öljyjä. Ulos ei kannata mennä kosteilla tai märillä hiuksilla. Pipo ei suojaa kosteita hiuksia pakkaselta. Hiustenhoito on tärkeää kaikkina vuodenaikoina. Kauniit hiukset ovat kuin kruunu.

Stressi kipuaa päähän

Pia Rasmussen kertoo, että stressi näkyy hiuksissa muun muassa hiusten harvenemisena ja jopa runsaana hiustenlähtönä.

– Hiustenlähtö näkyy yleensä muutaman viikon tai kuukauden viiveellä. Stressi vaikuttaa hiuksiin, sillä stressaantunut ihminen useimmiten syö ja nukkuu huonosti ja silloin hiuksetkin kärsivät. Stressaantuneella ihmisellä myös päänahka voi tuntua kireältä. Kevyt päänahan hieronta rentouttaa ja vilkastuttaa päänahan pintaverenkiertoa.

Sähköä ilmassa

Pia Rasmussen suosii hiustenlaitossaan fööniä, jolla hiuksista saa kuivatessa ilmavat.

– Muotoilurauta/suoristusrauta on sähkötyövälineistä minulle se, jota käytän varmasti föönin lisäksi eniten. Muotoiluraudalla voi kihartaa ja suoristaa tai tehdä näyttäviä lainekampauksia.

Lämpörullat ja lämpöpatukat ovat myös nopea ja helppo tapa saada kuohkeutta ja taipuisuutta hiuksiin. Rullilla saa hyvän kampauspohjan ja se nopeuttaa työskentelyä.

– Hiuksiin laitetaan lämpösuojaa ennen kuumakäsittelyä. Föönauksen alle voi tuuheutta lisäämään laittaa tyvisuihketta tai muotovaahtoa tai föönisuihketta. Niissä on yleensä lämpösuoja mukana.

Joulu maalla perheen kanssa

Pia Rasmussen kertoo olevansa todellinen jouluihminen.

– Joulu merkitsee minulle paljon ja saa mielen herkistymään. Vietämme joulun yleensä synnyinseuduillani Savossa läheisteni kanssa yhdessä. Koti saa jouluisen ilmeen valoilla, kynttilöillä ja joulukoristeilla. Rakastan lahjojen antamista. Aikuisten lahjoihin emme niinkään panosta, mutta on suuri ilo nähdä lasten availevan pakettejaan. Jouluruuat valmistamme aina itse lukuun ottamatta pipari- ja torttutaikinoita.

Rasmussenin jouluaattoon kuuluu joulumusiikki, puulämmitteinen joulusauna ja hyvä ruoka. Ja suklaata. Kynttilät viedään aina hautausmaalle.

– Neljän lapsen äitinä vapaa-aikaa on todella vähän. Olen mukana Älä kiusaa mua ry:n toiminnassa ja silloin kun en ole töissä käytän aikaa tähän hyväntekeväisyystyöhön. Myös ulkoilu on tärkeää. Mieluiten vietän vapaa-aikaani kotona perheen ja ystävien kanssa.

TUUHEAT HIUKSET - SÄHKÖLAITTEISSA SEN SALLAISUUS

Älä föönää hiuksiasi pää alaspäin. Näin saat vain kurittomat ja latteat hiukset. Käännä päätäsi hieman sivulle ja föönaa niitä ison harjan avulla.

  • Silloin tällöin on hyvä vaihtaa jakauksen puolta toiselle puolelle päätä. Näin saat hetkessä lisää tuuheutta.
  • Saat enemmän tuuheutta lakan avulla, kun suihkutat sitä hiusten alta sen sijaan että suihkuttaisit sitä kampauksen päälle.
  • Lämpörullat takaavat tuuheammat hiukset hetkessä. Tuuheuden saamiseksi, käytä mahdollisimman isoja rullia. Pienet rullat tekevät hiuksistasi vain kiharat.
  • Varmista että pyöröharjasi on tarpeeksi iso. Harjasten tulisi näkyä hiusten läpi kun harjaat niitä. Tällä tekniikalla saat hiuksiisi tuuheuden lisäksi ihanaa kiiltoa.
  • Käytä geelejä ja vahoja säästeliäästi ja lisää niitä mieluummin latvoihin, kuin juuri hiustesi tyveen. Ne voivat tehdä hiuksistasi helposti raskaan oloiset. (lähde: Schwarzkopf)

HIUKSET TARVITSEVAT VITAMIINEJA


Monipuolinen ruokavalio on hiuksille tärkeää.  

Pia Rasmussen kertoo, että riittävä vedenjuonti, ruokavalion hyvät öljyt ja rasvat ovat myös hiuksille tärkeitä.  

– Pähkinöistä ja manteleista saa hyviä rasvoja ja sinkkiä. D-vitamiinin puutoksen sanotaan olevan yhteydessä muun muassa kuivaan päänahkaan. Kalsium ei imeydy ilman D-vitamiinia.  

B-vitamiinin puutos on Rasmussenin mukaan yksi hiustenlähtöön liitetty syy. B-vitamiinia saa esimerkiksi tummanvihreistä kasviksista, avokadosta ja kalasta sekä maitotuotteista

Katkeilevat ja haaroittuvat hiukset

Haaroittuneiden ja katkeilevien hiusten syynä voi olla C-vitamiinin puutos. Tyrni, ruusunmarja, mustaherukka ja kauden hedelmät ovat tähän mainioita luonnonantimia.

A-vitamiinin puutos taas aiheuttaa kuivan ja punoittavan päänahan, hiusten kuivuuden, hilseilyn ja hiustenlähdön. Mukava talvinen A-vitamiinin lähde on esimerkiksi tuore viikuna.

TALVIMEIKKI

 – Kesällä iho saa olla kuulas. Talvimeikki on peittävämpi ja mattapintainen. Kulmakarvat ovat etenkin talvella tärkeä kehys kasvoille. Kulmakarvat saavat olla näyttävät, mutta sävymaailman pitää sointua ihon ja hiusten sävyyn.

– Hyvin tummat kulmat antavat kasvoille vihaisen ilmeen. Luonnollista silmämeikkiä voi korostaa kissamaisilla ja voimakkailla rajauksilla. Näillä sopii mennä pikkujouluihinkin. ”Smokey eyes” eli utuisen savun ja viininpunaisen sävyisellä silmämeikillä voi loihtia lisää ylellisyyttä.

Pia Rasmussen suosittelee tumman silmämeikin kanssa huulille vaaleampaa punaa. Pikkujouluihin sopii myös raikas punaisen sävy. Tätä ennen huulet rajataan samansävyisellä rajauskynällä.

Kukapa ei kärsisi juhlahumussa kiiltävästä ihosta. Siihen Rasmussenilla on hyvä vinkki.

– Älä lisää puuteria vaan painele kasvoja kevyesti puuteripaperilla. Kiilto siirtyy kasvoilta paperiin eikä ihollesi kerry paksua puuterikerrosta. Puuteripaperia myydään kauppojen kosmetiikkaosastoilla.

Teksti: Mirkka Kortelainen

Tulosta

Osallistu keskusteluun

Kommentit


Uutiset

Kauppalista kunniaan

Ruokahävikin vähentäminen on ekoteko, joka tekee hyvää myös kukkarolle. Keinot ovat usein varsin yksinkertaisia. Lue lisää

Uutiset

Koti vihreäksi

Suomalaiset ovat innostuneet viherkasveista. Puutarhaliikkeet tekevät myyntiennätyksiä ja kasveja harrastavat nykyään myös nuoret miehet. Lue lisää

ESEn uutiset

Etelä-Savon Energia jatkaa panostamista uusiutuviin energiamuotoihin

Etelä-Savon Energia Oy:n (ESE) toimitusjohtaja Erkki Karppanen kertoi ma 16.1.2017 Mikkelin Hallitustorilla Muikkukontilla pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Etelä-Savon Energia Oy jatkaa panostamistaan uusiutuviin energiamuotoihin ja tänä vuonna erityisesti aurinkoenergiaan. Määrätietoinen panostaminen uusiutuviin energiamuotoihin on aloitettu jo vuonna 2013. Lue lisää

Energiatehokkuus

Kauppalista kunniaan

Ruokahävikin vähentäminen on ekoteko, joka tekee hyvää myös kukkarolle. Keinot ovat usein varsin yksinkertaisia. Lue lisää

Pääkirjoitus

Energia-alaa valvotaan ja säännellään

Energia on erittäin merkityksellinen osa yhteiskuntaa, sen toimintaa, menestymistä ja viihtyisyyttä. Tämä merkityksellinen yhteiskunnallinen asema houkuttelee valvontaan ja sääntelyyn ja energia-alalla onkin muita teollisuustoimialoja enemmän toimialalle räätälöityä sääntelyä. Lue lisää

Vertailut

Premiumia ja tavallisuutta

Sähköautoja alkaa olla tarjolla jo eri luokkiin, niin premiumiin kuin kansanautoluokkaan. Tosin varsinaista kansansähköautoa ei ole vielä nähty, sen verran hinnat ovat edelleen korkeat. Vaihtoehtoja löytyy eri hintaluokkiin ja ajomatkat yhdellä latauksella alkavat olla useimmille riittävät. Vertailimme miten Jaguar I-Pace ja Hyundai Kona Electric soveltuvat pidemmille matkoille ja kaupunkiin. Lue lisää

Kodintekniikka

3D-television paluu?

OLED-televisioiden myynti kasvaa tänä vuonna jopa 30 prosenttia. Samalla yleistyvät 8k-hypertarkat televisiot. Kuuma kysymys on, koittaako pian lasittoman 3D-television aika? Lue lisää

Turvallisuus

Vinkit kodin suojaamiseksi joululoman ajaksi

Loma-ajat näkyvät piikkinä asuntomurroissa. Jos kotisi jää jouluna pidemmäksi aikaa tyhjilleen, varmista, että se on kunnolla lukittu ja näyttää asutulta. Kodin saa näyttämään asutulta esimerkiksi ohjaamalla valaistusta ajastimilla tai etäohjauksella. Lue lisää

Lämmitys

Älä säästä sisäilman laadussa

Pakkasten paukkuessa tuntuu tärkeältä estää kylmän ilman virtaus huoneistoon energiasäästösyistä. Harkitsemattomasti tehtynä se voi kuitenkin aiheuttaa sisäilmaongelmia. Lue lisää

Liikenne

Autot parkkiin ilman kuljettajaa

Automatisoitu ajaminen eli ilman kuljettajaa liikkuvat autot ovat tulevaisuutta. Nyt tällä tiellä on päästy askel eteenpäin, kun Euroopassa on saatu lupa ensimmäiselle automatisoidulle pysäköintijärjestelmälle. Lue lisää

Laiteuutuudet

Tuoretta mehua aamuun

Braun on lisännyt PurEase-aamiaissarjaan SJ3100 mehulingon. Sulavalinjainen mehulinko on varustettu uusilla teknologioilla, joiden ansiosta hommat hoituvat nopeasti ja siististi. Lue lisää